Практика

Ортодонтско лечение

  Ортодонтско лечение се налага във всички случаи с неправилно разположени зъби в зъбните редици. Много пациенти отказват този вид лечение поради многото време, което то отнема и поради естетични съображения. Трябва обаче да се знае, че независимо от дългото време на лечение (1-2 години, , а понякога и повече) и независимо от възрастта на пациента ортодонтското лечение е най- щадящото лечение при този вид деформации.

 

Ранната диагностика на зъбно-челюстните аномалии е най-доброто решение за справянето с тях. В ранна детска възраст се използват снемаеми апарати, които възстановяват несъответствията по- лесно и бързо поради незавършения растеж на челюстите.

.

.

.

Лечение с алайнери

Clear-Aligner е най-новата система за плавно преместване и изправяне на зъбите. Използват се прозрачни алайнери (шини), които са почти незабележими. Могат да се свалят, почистват и поставят отново за разлика от всички видове фиксирани системи – брекети.

Изработват се индивидуално за всеки пациент, като лечението се дели на стъпки. Всяка стъпка е отделен етап, в който алайнерите (3 броя – soft, medium, hard) се подменят всяка седмица.

 

DSC05390DSC05799

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Снимка преди и една година след старта на лечението с брекети Деймън.
Честита нова усмивка на Милица!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Резултата преди и след 18 месецчно лечение на обратна захапка с Damon System.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Естетична дентална медицина

Красотата е свързана предимно с хармонията и хармоничните пропорции. Красотата не може да бъде измерена, но хармонията на лицето и усмивката може се изрази чрез формули и да бъде сравнена с референтни критерии, изведени от идеално хармоничното човешко лице.

Естетичната стоматология има за цел да подобри красотата дори при отсъствие на лечебни показания. Голяма част от стоматологичните манипулации днес се извършват само по естетични причини.

Естетичната стоматология не е отделна дисциплина, а използва лечебни методи на всички стоматологични дисциплини – консервативна стоматология, протетична стоматология, ортодонтия и хирургия. Все по-често хората днес се обръщат към естетичната стоматология за подобряване на външния си вид, а понякога и за пълна промяна на усмивката си.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Избелване на зъби

Проведена програма за избелване с плазмена светлина – Zoom! За едно посещение – 3 цикъла по 20 минути. След избелване и стабилизиране на цвета е поставен фотополимеризиращ Полиш – BisCaves – Bisco, за дълготрайност и блясък на зъбите.

DSC04471DSC04477DSC04481

 Лечение при счупени или изтрити зъби

Лечението на счупените и изтрити зъби е индивидуално и специфично, и зависи основно от големината на счупването или изтриването на емайла или дентина. Методите за възстановяване насчупени или изтрити зъби са едни и същи, но избора на определен метод се прави в зависимост от големината и характера на пораженията на зъбите. Затова ще бъде описано отделно приложението на методите при изтрити зъби и при счупени зъби.

20150317_13244820150317_152856

Лечението на изтритите зъби зависи от това колко е напреднал процеса.

 Пълна промяна

Проведено цялостно лечение: I етап – предните зъби в долната челюст са избелени със светлина по програма Zoom (USA) – достигнат е стартов, по-светъл цвят, по който ще продължи възстяновяването на горната и долната челюст. След процедурата са удължени и изтритите режещи ръбове на долните резци – емайлопластика. Смяна на неестетичните мостове в страни на горната и долната челюст, с 4 естетични керамични моста и 6 керамични корони – изработени с керамика Hera Ceram – Haerauskulz (Германия).

Керамична корона

Изработена керамична корона от чист порцелан на 4-ти зъб с порцелан Duceram Kiss – Dogusa – USA, и възстановяване на счупен режещ ръб на първия резец – бондинг с композит за избелени зъби Amelogem – Ultradent!

Избелване на зъби

Избелване с плазмена светлина – програма Zoom. Преди избелване – цвят А3 (по разцветката Vita). След избелване – цвят B1 (Vita), с 8 нюанса по-светли зъби с едно посещение!

 Бондинг

Естетично възстановяване на предните 2 зъба – бондинг с микрофилен композит Vit-l-escence-Ultadent (USA).